BREZPLAČNI MENSTRUALNI PRIPOMOČKI V IZOBRAŽEVALNIH USTANOVAH

Verjamemo, da morajo biti vložki in tamponi taki, da krepijo zdravje

BREZPLAČNI MENSTRUALNI PRIPOMOČKI V IZOBRAŽEVALNIH USTANOVAH

Verjamemo, da morajo biti vložki in tamponi taki, da krepijo zdravje

za zdravje žensk

Projekt, ustvarjen kot sila za spremembe

Naredili bomo prvi korak k uresničitvi družbene pobude za uvedbo brezplačnih menstrualnih higienskih pripomočkov v javnih izobraževalnih ustanovah, s katerim v ospredje brezkompromisno postavljamo ZDRAVJE. Tosama bo učenkam v 100-tih šolah, ki bodo pristopile k projektu, za čas pouka zagotovila vložke in tampone iz NARAVNIH MATERIALOV. Ti zagotavljajo kroženje zraka in dihanje kože, preprečujejo draženje, alergije in iritacije – pomembno prispevajo k ohranitvi intimnega zdravja.

Življenje obstaja zaradi žensk

Menstruacija je tako normalna, kot je normalno dihanje.

Menstruacija oblikuje žensko naravo.

Menstruacije se ne bi smelo sramovati nobeno dekle.

Menstruacija že dolgo ni več tabu, dekleta in ženske se o njej pogovarjamo brez zadržkov, tudi večini današnjih moških ne predstavlja več nobene zadrege.

Mateja Poš, dipl. psihosoc. pom.

Vsako dekle si zasluži zdravje

Verjamemo, da sta ti in tvoje telo naravno nepremagljiva. Naloga žensk je, da tega ne porušimo, zato svoji intimi, higienskim in spolnim navadam, posvečajmo  dovolj pozornosti. Za ohranjanje zdravja lahko veliko naredimo že z izbiro higienskih menstrualnih pripomočkov.

S projektom bomo osveščali mlade o tem, kako in zakaj je potrebno skrbeti za trdno intimno zdravje, kakšne so pasti pri izbiri in uporabi higienskih menstrualnih pripomočkov ter kako vzpostaviti zdrave higienske in spolne prakse.

Tosama skrbi za intimno zdravje žensk 

V Tosami vemo, da je intimna nega trdna osnova celotnega telesnega zdravja vsake ženske. S pripomočki, predvsem z vložki in tamponi, ki jih pri skrbi zase potrebuje, lahko vpliva na občutljivo mikrofloro svojih intimnih predelov, zato jih izbira preudarno. Sodobne, osveščene ženske, ki zase želijo le najboljše, ne nasedajo praznim obljubam in lepi embalaži, ampak od svojih intimnih zaveznikov pričakujejo varnost, zanesljivost in zagotovilo, da z njimi ne bodo škodovale ne sebi ne okolju.

Naše poslanstvo je, da ženskam posredujemo znanje o intimni negi, ker tako lažje spoznavajo svoje telo in svojo žensko naravo.

V spodnjih videih si poglej, kako pravilno vstaviti aplikatorski in klasični tampon.

RAZPIS za osnovne šole

Tosama ob

100-letnici donira 600.000 vložkov in tamponov

BREZPLAČNI HIGIENSKI PRIPOMOČKI ZA DEKLETA V OSNOVNIH ŠOLAH

V Tosami aktivno podpiramo družbeno pobudo za brezplačne higienske menstrualne pripomočke v javnih izobraževalnih ustanovah

Zato smo naredili prvi korak k njeni uresničitvi: učenkam v 100-tih šolah, ki bodo pristopile k projektu, bomo za čas pouka v letu 2023 zagotovili vložke in tampone iz naravnih materialov. Ti zagotavljajo kroženje zraka in dihanje kože, preprečujejo draženje, alergije in iritacije in tako pomembno prispevajo k ohranitvi intimnega zdravja.

RAZPIS za osnovne šole

Tosama ob 100-letnici donira 600.000 vložkov in tamponov

BREZPLAČNI HIGIENSKI PRIPOMOČKI ZA DEKLETA V OSNOVNIH ŠOLAH

V Tosami aktivno podpiramo družbeno pobudo za brezplačne higienske menstrualne pripomočke v javnih izobraževalnih ustanovah

Zato smo naredili prvi korak k njeni uresničitvi: učenkam v 100-tih šolah, ki bodo pristopile k projektu, bomo za čas pouka v letu 2023 zagotovili vložke in tampone iz naravnih materialov. Ti zagotavljajo kroženje zraka in dihanje kože, preprečujejo draženje, alergije in iritacije in tako pomembno prispevajo k ohranitvi intimnega zdravja.

VLOŽENIH SREDSTEV

VLOŽKOV IN TAMPONOV

ŠOLAM

Osnovne šole vabimo k sodelovanju

Dobro vemo, da v osnovnih šolah ob učnih vsebinah prav zdravju vaših učenk in učencev posvečate precej pozornosti, zato smo prepričani, da bo naš projekt postal tudi vaš. Vabimo vas, da se čim prej prijavite k sodelovanju, saj bomo izmed vseh slovenskih šol potrebe po vložkih in tamponih v prvem delu projekta lahko pokrili le prvim stotim, ki se bodo prijavile na ta razpis.

Seznam šol, ki bodo paket brezplačnih higienskih izdelkov ob koncu razpisa prejele, bomo objavili v začetku decembra 2022. 

Nadaljevanje projekta v osnovnih šolah in

vključitev srednjih šol

Vsi lahko prispevamo in omogočimo, da bo projekt »ZA zdravje žensk« živel tudi za prihodnje generacije. Z nakupom vložkov in tamponov JASMIN, označenih s pečatom »ZA zdravje žensk«, mesečno prispevamo vložek ali tampon v sklad za nove donacije. Iz njega bomo oskrbeli nove osnovne in v projekt vključili tudi srednje šole. Skupaj bomo polepšali prihodnost marsikateremu dekletu.

Zakaj je bombaž pomemben za mlada dekleta?

Pri mladih je sluznica bolj občutljiva. Vaginalna sluznica deklet še ni imunološko zrela, zato je mnogo bolj občutljiva in dovzetna za vnetja, ravnovesje flore v nožnici se veliko hitreje poruši.

Poskrbimo skupaj, da bodo mladi o intimni negi vedeli več!

Za področja intimne nege, spolnosti in skrbi za intimno zdravje ugotavljamo, da so v naši družbi pogosto zanemarjena in zapostavljena. Vsi, ki nam je mar za zdravje, pa smo tisti, ki dobro vemo in s svojim delom dokazujemo, da lahko samo preko osveščanja mladih ter z načrtnim izobraževanjem o teh temah odločilno prispevamo k njihovemu celostnemu zdravju.

Tosama na področju intimne nege sodeluje z znanstvenimi institucijami in zdravstvenimi strokovnjaki; naša baza znanja je široka in poglobljena. Sodelavke z medicinsko izobrazbo so kompetentne za pripravo in izvedbo izobraževanj oz. delavnic o intimnem zdravju, s poudarkom na pravilni osebni in spolni higieni, zlasti pa na dejavnikih, ki so običajno zanemarjeni, so pa, predvsem pri mladih, izredno pomembni za ohranjanje zdravja. Delavnice smo zasnovali interaktivno, uporabljamo različna orodja za poglobljeno razumevanje podanih vsebin.

Tosama praznuje in donira

V okviru praznovanja 100. obletnice ustanovitve podjetja bomo 100-tim prijavljenim osnovnim šolam zagotovili vložke in tampone. 

V Tosami, mednarodno cenjenem podjetju, ki je specializirano za proizvodnjo medicinskih pripomočkov in izdelkov za intimno nego, želimo aktivno prispevati k čimprejšnji uresničitvi družbene pobude za brezplačne menstrualne pripomočke v javnih izobraževalnih ustanovah.

Za ta velik dobrodelni projekt, poimenovan  »Za zdravje žensk« in za brezplačne vložke in tampone, smo se odločili zato, ker želimo sredstva, namenjena za naše praznovanje, porabiti kar se da koristno. Hkrati pa je odločitev tudi v skladu z našim poslanstvom, ki nam narekuje, da o zdravi in pravilni uporabi higienskih izdelkov osveščamo uporabnice, predvsem mlade.

V ospredje brezkompromisno postavljamo zdravje

Tosama bo učenkam zagotovila vložke in tampone JASMIN, ki so iz naravnih materialov.

Kot specialisti in strokovnjaki za higienske izdelke v Tosami dobro vemo, da ni vseeno, iz kakšnega materiala so narejeni. Nepremišljeno izbrani vložki in tamponi iz umetnih materialov namreč lahko naredijo veliko škode v ženskem intimnem predelu, hkrati pa predstavljajo tudi veliko ekološko breme.

Higienski izdelki iz naravnih materialov, predvsem organskega bombaža, zagotavljajo kroženje zraka in dihanje kože, preprečujejo draženje, alergije in iritacije – pomembno prispevajo k ohranitvi intimnega zdravja.  

“Ženske imamo nalogo, da najdemo

neko svojo pot, da ugotovimo, kaj imamo

rade in česa ne, ter da se naučimo postaviti

meje same sebi in drugim.”

– Dr. Veronika Podgoršek –

“Ženske imamo nalogo, da najdemo neko svojo pot, da ugotovimo, kaj imamo rade in česa ne, ter da se naučimo postaviti meje same sebi in drugim.”

– Dr. Veronika Podgoršek –